Udruženje Građana Forum Gliničara Glinica

0
610

Broj: 01-14-06/18
Datum: 14.06.2018.godine

Medijima

Predmet:Saopćenje za Javnost

Na osnovu učestali poziva i od pojedini političara i novinara prisiljen sam da se oglasim zvanično. Povodom dešavanja oko Deponije Smeća „Radića Most“ u Vrnograču.
Svjedoci smo ovih dana da se u medijima piše i objavljuje da je na Deponiji smeća „Radića Most“ otkrivena masovna grobnica pasa.
Takođe svjedoci smo i oglašavanja saopćenjima JKP „Komunalije“,Mjesne zajednice Vrnograč,Pokrenimo kladušu-Adama Ade Pajazetovića i mnogih medija…
Prateći situaciju nigdje nisam pročito izjavu Inspekcie koja je obišla lokaciju. Dali doista postoji ta masovna grobnica? Dali su ti natpisi tačni?
Kao Presjednik UG „Forum Gliničara Glinica“sam lično odmah po saznanju, odmah kontaktiro Odjeljenje za zaštitu okoliša i komunalne djelatnosti, Načelnicu odjeljenja Mersiju Talić. Istu sam upozno i zatražio da Inspekcija odmah izađe na teren i utvrdi o čemu se radi.
Još uvijek me nije niko obavijestio o rezultatima provjere. Pošto me zovu pojedini novinari i traže moju izjavu za vezani događaj,moram se oglasiti.
TRAŽIM HITNO OD INSPEKCIJE
Da izvrši obilazak (ukoliko nije) pomenute lokacije, da utvrdi dali doista postoji pomenuta „masovna grobnica pasa“ na Deponiji Radića most u Vrnograču. Ukoliko postoji i ukoliko je tačna informacija koju prenose mediji TRAŽIM da se Deponija Radića most hitno zatvor dok se ne izvrši eshumacija pomenute grobnice, a odgovorne za pomenuto pod hitno procesuirati.

Presjednik UG FGG
Fikret Dukić

ODGOVORI

Please enter your comment!
Please enter your name here